Agenda voor jong en oud
« vorige  |  september 2019  |  volgende »

Zondag 15 september 2019 Kerkdienst en startzondag met ds. M. de Bree
Locatie: Protestantse kerk Gendt
Tijdstip: 10.00 uur

Het is gebruikelijk dat wij na de vakantie het nieuwe kerkelijk seizoen met een startzondag beginnen. Deze zal zijn op zondag 15 september. Het thema van de P.K.N. voor dit jaar is: "Een goed verhaal". Graag sluiten we hierbij aan. Een goed verhaal, het is zo'n verhaal dat je raakt en mee kunt nemen. In de kerk laten we ons inspireren door het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van bemoediging en inspiratie. We horen hierin over verhalen van leven en bevrijding, over samen op weg gaan en nieuwe wegen van menselijkheid en vrede durven gaan. Deze verhalen kunnen gaan doorklinken in ons eigen verhaal in allerlei toonaarden. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar zet je in beweging. Een goed verhaal schept ruimte en geeft moed om elke keer verder te gaan.

Rond dit thema willen we elkaar ontmoeten. We beginnen om 10.00 uur met de dienst. Tijdens de dienst is er Kinderkerk. Na het koffiedrinken hebben we rond het goede verhaal over Mozes een activiteit, waarbij de kinderen ook welkom zijn. We sluiten af met een lunch en eindigen om ongeveer 13.30 uur. Iedereen is welkom!
We zouden het fijn vinden als u/jij ook komt. I.v.m. met de lunch horen we graag wie er komen.

Als u/je wilt komen, kunt u/je dit laten weten aan: Theo Wallenburg, e-mail:

Vriendelijke groet, Andrea, Ellen, Theo

Zondag 22 september 2019 Kerkdienst met ds. E. de Clercq
Locatie: Protestantse kerk Angeren

Zondag 29 september 2019 Kerkdienst met ds. M. de Bree
Locatie: Protestantse kerk Gendt
Tijdstip: 10.00 uur

Op zondag 29 september is er een oecumenische viering in de protestantse kerk in Gendt. De viering is voorbereid door de oecumenische werkgroepen van de RK-kerk en onze gemeente, samen met predikante Margreet de Bree. Het Gemengd Parochie Koor, De Levensbron, zal haar medewerking verlenen.
​​​​
De viering maakt deel uit van de vredesweek. Vanuit de organisatie Pax wordt deze week ieder jaar in september georganiseerd. Het thema van de vredesweek van dit jaar is: ’Vrede verbindt over grenzen'. Het thema nodigt uit om grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. In onze samenleving lijkt er een trend te zijn om je op je eigen eiland terug te trekken. Maar in plaats hiervan is het mooi om een andere beweging te maken. Onze samenleving heeft juist behoefte aan mensen, die bereid zijn om uit een comfortzone te stappen. Die laten zien dat er een alternatief is. De beste manier om dat te doen? Ontmoetingen, met elkaar in gesprek gaan. Ontdekken, en kijken wie die ander is en wie je zelf bent. Samen kun je zo zoeken en vorm geven aan een samenleving waarin vrede en gerechtigheid leven en opbloeien onder mensen.

Kerkdienst met ds. E. de Clercq
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur