Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg
 
 
Startzondag 2 oktober 2022

Tijdens de startzondag zijn er mooie foto's gemaakt door Gert-Jan van Wezel. Deze willen we u natuurlijk niet onthouden. De foto's kunt u bekijken en evt. downloaden via de volgende link:
Fotoalbum startzondag 2022

De startzondag is georganiseerd door de gemeenten Angeren en Gendt-Doornenburg samen. Het thema dit jaar was 'Aan Tafel!'. Na de dienst is er met elkaar een maaltijd bereid die verolgens samen is genuttigd. Daarnaast is er aandacht besteed aan de voedselbank, waar iedereen een houdbaar product voor mee kon brengen.

Bekijk alle foto's
 
Afscheid organist Aad den Heijer 16-09-2022

Aad den Heijer heeft op 16 september na 15 jaar als organist afscheid genomen. Via de volgende link vindt u de foto's van deze dienst.

Fotoalbum afscheid organist Aad

Bekijk alle foto's
 
Intrededienst predikant Trinus Hoekstra 04-09-2022

Zondag 4 september is Trinus Hoekstra als predikant verbonden aan onze gemeente. Via de volgende link kunt u de foto's zien die op deze dag gemaakt zijn.

Fotoalbum intrededienst Trinus Hoekstra

Bekijk alle foto's
 
Toelichting

Deze rubriek geeft informatie over actuele gebeurtenissen in en rond onze kerkelijke gemeente en uit het nabije verleden; in woord en beeld.


Klik rechts op de grijze balk, direct onder de tekst, om eventuele foto’s, als thumbnail zichtbaar te maken.
klik op de thumbnail voor een vergroting.


Foto's kunnen, vrij van rechten, worden gestuurd naar: website@kerkgendtdoornenburg.nl
Gewenste grootte ca. 1Mb. Sitebeheer beslist over de plaatsing.

De Terugblik op de jongeren activiteiten vindt u via deze link: http://protestantse-gemeente-gendt-doornenburg.protestantsekerk.net/default.aspx?lIntNavId=10646

 

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 15 september 2019

Terugblik Startzondag 15  september

Kortgeleden hebben we de startzondag gevierd, het begin van het nieuwe seizoen als gemeente. Het thema van deze dag was: Een goed verhaal. Het verhaal over de weg van Mozes en de uittocht uit Egypte stond hierin centraal. Aan de viering deed ook de zanggroep mee. Zo zongen zij het mooie lied: “When Israël was in Egypt’s land” (lied 168).

Na de viering zijn we naar buiten gegaan, naar het kerkplein. De zon deed ook volop mee, dus we konden heerlijk buiten zitten. Op het plein werden we vervolgens in kleine groepen opgedeeld. Iedere groep kreeg een tekst uit het bevrijdingsverhaal mee, met de vraag om hierbij een schilderijtje te maken. Allerlei prachtige schilderingen werden er gemaakt, van o.a. een brandende braambos, manna uit de hemel, de doortocht door de Schelfzee. 
De startzondag sloten we af met een heerlijke lunch, met soep en falafel-broodjes.
 

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstviering 2017

Terugblik Kinderkerstviering 24 december
De kinderkerstviering "Engel zoekt Kerst" was een groot succes. Ruim 30 kinderen hebben aan de voorstelling meegewerkt en er waren zo'n 400 toeschouwers in de Martinuskerk aanwezig. Ook dit jaar was er weer een kinderkoor gevormd. Prachtig zoals ze zongen! En de spelers van het kerstverhaal hebben het verhaal op een sprankelende en hele mooie manier uitgebeeld! Roos heeft hier nog een stukje over geschreven (zie foto's).

Veel dank aan de oecumenische jeugdwerkgroep van Gendt, Angeren, Doornenburg voor de organisatie!

Bekijk alle foto's
 
Seniorenuitje, 23 juni 2016

Om 10.00 uur vertrokken we met een groep van 13 personen in 4 auto’s.
Een route buiten de snelweg om bracht ons naar boerderij Den Tip in Herveld. Daar werden we buiten ontvangen met een kopje koffie en een heerlijke appelflap.

Daarna kregen we binnen op de deel uitleg over allerlei aanwezige voorwerpen en gereedschappen uit vroeger tijden, die gebruikt werden bij het werk op de boerderij.

Toen volgde nog een rondleiding door alle vertrekken van keuken en kelder tot de zolder. En wie niet zo goed ter been was, mocht naar een film kijken. Er was te veel om alles in een paar uurtjes te bekijken, dus wie weet gaan we nog een keer terug.

Na het bezoek aan de boerderij reden we terug naar Slijk Ewijk. Op het ruime terras van restaurant De Pannenkoekenbakker konden we heerlijk buiten onder de luifel zitten en genieten van een heerlijke pannenkoek naar keuze en een verfrissend drankje.

En wat hadden we een geluk met het weer. Het was heel warm, ongeveer 30 graden, maar het was droog en zonnig.
 

Bekijk alle foto's
 
Vrijwilligersavond februari 2016

Een fotoimpressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Kleding inzameling, oktober 2015

In deze periode hebben de gezamenlijke diaconiën van de Protestantse en Katholieke kerken van Lingewaard het initiatief genomen een kledinginzameling te houden voor de vluchtelingen die ons land binnenkomen. Dit in samenspraak met De COA, het Rode Kruis en Het Leger des Heils.

Voor Gendt en Doornenburg gebeurde dit in de Katholieke Kerk op 10 en 17 oktober. 

klik hier rechtsonder op de grijze balk dan vindt u het kranten artikel

 

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 13 september 2015

Op zondag 13 september jl. vierden we samen de start van het nieuwe kerkelijke jaar. Het thema voor de startzondag was: 'Ontmoeten – een ander ontmoeten dichtbij én verder wel’.

Tijdens de kerkdienst hebben we met elkaar gevierd en gedeeld wat ontmoeten voor ons betekent.

Ook hebben we op deze zondag een start gemaakt met het nieuwe project Save in India. Henk en Franny Blom van Kerk in Actie waren aanwezig om een presentatie te geven over het project.
De viering werd in een extra feestelijk licht gezet door prachtige zang en liederen van de zanggroep.
Na de viering hebben we het ontmoetingsgebeuren voortgezet door samen een maaltijd voor te bereiden. Jong en oud, iedereen deed hieraan mee. De werkgroep aktiviteiten had hiervoor een aantal bijbelse recepten verzameld, van een voorgerecht tot en met een toetje.
Buiten in de zon gezeten hebben we met elkaar genoten van de heerlijke maaltijd. Tussendoor kregen we een toelichting bij de verschillende gerechten.

Het was een startzondag, waar we met veel plezier en vreugde op terug kunnen kijken. Op deze plek, nogmaals veel dank aan allen die haar/zijn medewerking hieraan verleend heeft, om deze zondag tot een mooi begin te maken!

De foto's volgen nog

Bekijk alle foto's
 
Ronald en Simone Pierik 20 jaar getrouwd, 13 september 2015

Wij Ronald en Simone Pierik zijn op 13 september 1995 in jullie mooie kerkje in Gendt getrouwd, op deze mooie plek hebben wij toender tijd ook foto’s gemaakt die ons nog vaak herrinneren aan deze voor ons zo mooie dag.

Een tijdje geleden is bij ons het idee ontstaan om op de dag, dat we 20 jaar getrouwd zouden zijn (dit was handig want het viel op een zondag) terug te gaan naar de plek om nog is, bij dezelfde trap in de toren de foto over te maken

En zo gingen we op 13 september 2015 op pad vanuit Zwolle, samen met onze nu 15 jarige zoon Joey Sven, in onze trouwkleding van 20 jaar geleden, om die voor ons zo speciale foto’s nog eens over te maken.
 

klik hieronder rechts op de grijze balk, om de 3 foto's
van Ronald en Simone zichtbaar te maken

Bekijk alle foto's
 
Zomerexpositie 2015

Ook dit jaar was de zomer expositie weer een succes. In het totaal zijn er in de periode van 5 juli t/m 23 augustus ongeveer 120 bezoekers geweest. De reacties waren positief. Ook de schilderes Els Wallenburg was heel blij met de reacties in het gastenboek.


Els Wallenburg houdt zich de laatste jaren bezig met het maken van schilderkunst. Wat aanvankelijk begon als een hobby in de jaren 80, heeft uiteindelijk een beroepsmatig karakter gekregen, mede door haar opleiding Kunstzinnige Therapie. Haar overwegend abstracte werken karakteriseren zich door kleurgebruik in dezelfde kleurnuances.

Bekijk alle foto's
 
Seniorenuitje, 24 juni 2015

Op woensdag 24 juni hebben we het seizoen afgesloten met een uitje.

Vanwege verwachte verkeersdrukte bij de Waalbrug, hadden we om 12.15 uur afgesproken op het Julianaplein. Eerst vertrokken twee volle auto’s en daarna namen 5 mensen nog  bus 33 naar Nijmegen. De verkeersdrukte bij de brug viel mee en zo moesten we nog een poosje op een bankje wachten op de Waalkade. Maar om 13.15 uur mochten we aan boord gaan van de Pannenkoekenboot.

Om 13.30 uur vertrok de boot richting Haalderen.
Onderweg vertelde de kapitein van alles wat er te zien was op en langs het water. Vlak voor Gendt draaide de boot en voeren we terug onder de drie bruggen van Nijmegen door. We voeren een stuk het Maas-Waal kanaal op en daarna nog een stukje aan de andere kant de nieuwe nevengeul in. Het was verrassend om Nijmegen vanaf het water te bekijken.

Onderweg mochten we net zoveel pannenkoeken eten als we wilden. Ze smaakten voortreffelijk. Om 15.30 uur meerden we weer af aan de Waalkade.

Met auto’s en bus reden we weer terug naar Gendt. Daar sloten we het uitje nog gezamenlijk af met een ijsje bij de ijssalon
 

Een fotoimpressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Statzondag 2014

Op zondag 7 september vierden we samen de start van het nieuwe kerkelijke jaar. Het samenbindende thema voor de startzondag was 'Met hart en ziel - Vieren en verbinden. Tijdens de kerkdienst vieren wij dat Jezus in ons midden is. Dat is wat ons verbindt. Het was een mooie dienst met prachtige solozang van Marijke Roosen.

Na de dienst hebben we een levend ganzenbord gespeeld waar zowel jong als oud fanatiek aan meedeed. Als afsluiting hebben we samen buiten in het zonnetje geluncht en gezongen.

Bekijk alle foto's
 
Pasen 2014

We vierden Pasen.
Voorafgaand aan de viering was er een gezamenlijk Paasontbijt voor de gemeenteleden uit Gendt-Doornenburg en Angeren. Het was een heel gezellig en feestelijk gebeuren. De tafels waren mooi en vrolijk gedekt, en er waren allerlei heerlijke broodjes en matzes.

Aan het begin van de viering hebben we met de kinderen de nieuwe Paaskaars binnengebracht. De kinderen gingen daarna naar de Leemhof, waar ze hun eigen activiteit hadden.

Het was een mooi en goed samenzijn, waarin we het nieuwe leven van Pasen met elkaar hebben mogen vieren.

Een fotoimpressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder


 

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstfeest 2013

Na het succes van de samenwerking met de jeugdwerkgroep van de katholieke kerk vorig jaar kunnen we voor de 2e maal  terugkijken op een geslaagde kerstviering . Een groot aantal kinderen en volwassenen bezocht deze viering voor en door kinderen.

In een sfeervol aangeklede en verlichte H. Martinuskerk werd er door een groep enthousiaste kinderen een verhaal in de vorm van een  toneelspel uitgebeeld. Verder was er natuurlijk ook aandacht voor  het aansteken van de kaarsen, gedichten, het gebed, het  gezamenlijk zingen van kerstliederen en de mooie klanken van muziekkorps Sint Sebastianus uit Gendt. Tijdens de collecte is er voor ”Kinderen van de Voedselbank”  290 euro opgehaald!  Na afloop van de viering was er een kleine traktatie in de vorm van een drankje en toast met muisjes.

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Startzondag, september 2012

Op zondag 8 september jl. hebben we de startzondag met elkaar gevierd, het begin van een nieuw kerkelijk jaar als gemeente.

Het thema van deze startzondag was: ‘Met hart en ziel geloven’. In de bijbel staat hierover te lezen: "De Heer, onze God, liefhebben met heel ons hart, met heel onze ziel, met heel ons verstand en met heel onze kracht. En de naaste liefhebben als jezelf." En Geloven is… ontvangen. Het is een voorrecht om te geloven en bij de kerk te horen. Geloof opent de ogen voor wat we zelf niet bedenken en zelf niet maken.


Samen met de commissie bijzondere diensten was deze zondag voorbereid en vormgegeven. Voor de kinderen was er tijdens de viering ook kinderkerk. Aan het einde van de viering kwamen de kinderen terug met een mooie collage met plaatjes van allemaal dingen waar je blij van wordt, zoals de zon die schijnt of een lief konijntje.


Tijdens de viering stonden de verhalen van Abraham en Ruth centraal die d.m.v. een gesprek duidelijk maakten waar zij met hart en ziel in geloven. Daarna vertelden een aantal gemeenteleden zelf hun eigen verhaal bij de zin Ik geloof met hart en ziel dat…


Na de viering werd iedereen uitgenodigd voor een kopje koffie/thee, en werden de Afrikaanse trommels door vele handen alvast naar binnengedragen voor een Djembé workshop o.l.v. Drum4Fun. De akoestiek van de kerk zorgde hierbij voor een luid en duidelijke voorstelling.

De startzondag werd vervolgens afgesloten met een heerlijke lunch.

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder
 

En kijkt u ook eens op youtube

Bekijk alle foto's
 
Zomeruitje, augustus 2013

We zijn met 14 mensen van Angeren, Gendt, Doornenburg en Bemmel, op stap geweest voor een dagtocht naar Limburg. We hadden prachtig weer met een aangename temperatuur.

We genoten van het varen op de pendelboot naar Thorn; daar genoten we van een koffietafel, bekeken we de abdij en de witte huizen. In Horn was veel te zien in het museum ‘Terug in de tijd’. De naam zegt het al: heel veel spullen uit vroeger jaren, van auto’s en bromfietsen tot kinderwagens en speelgoed.

Daarna bracht de chauffeur ons naar het plaatsje Zeeland voor het afsluitende diner.

Om 21.00 uur was iedereen weer thuis, moe maar voldaan.

Een fotootje: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder
 

Bekijk alle foto's
 
Seniorenuitje, juni 2013

Op donderdag 13 juni zijn we met de senioren als afsluiting van het seizoen op stap geweest.

Om half 10 vertrokken we met vier auto’s via Bemmel en Ressen naar de Historische Tuin, De Lentse Warmoezenier in Lent.


We werden ontvangen met koffie, thee en heerlijke biologische appelcake. Een gids vertelde ons allerlei wetenswaardigheden over de tuin van vroeger en nu. Daarna gingen we de tuin in, allereerst naar de ‘bakkenplek’ , waar groenten, fruit en bloemen gekweekt worden. Ze zijn ook te koop. Na de wandeling door de tuin konden we nog het museum bezoeken, met oude gereedschappen en vitrinekasten met bodemvondsten van het gebied. De oude kamers met nostalgisch meubilair vielen in de smaak vanwege de herkenning uit vroeger tijden.


Nadat we nog een glaasje appelsap uit eigen boomgaard geproefd hadden vertrokken we weer met de auto’s. Het was een heel geslinger door het werkgebied rondom de Waalbrug om aan de andere kant van Lent op de dijk te komen. We reden naar restaurant Zijdewinde  winde waar we genoten van een heerlijke pannenkoek.

Een tochtje huiswaarts over de dijk, vormde een mooie afsluiting van deze dag. Ik kan iedereen aanraden eens een bezoekje te brengen aan deze Historische Tuin vlakbij het Citadel

 

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder
 


 

Bekijk alle foto's
 
Uitje met de kinderen van de kinderkerk, juni 2013


Op zondag 2 juni zijn we met de kinderen van de kinderkerk op stap geweest naar “De Spelerij” in Dieren.

Het weer deed ook helemaal mee. De zon scheen volop en de kinderen konden dus zowel buiten als binnen spelen en knutselen. De Spelerij is nl. een park waar kinderen de hele dag actief kunnen spelen én ontdekken. In het ene gedeelte van het park is er een speeltuin met allerlei wonderlijke voorwerpen, waar de kinderen op kunnen klimmen, vanaf glijden of zelfs zelf in beweging zetten. In het andere gedeelte, de Uitvinderij, kunnen de kinderen zelf allerlei mooie knutselwerkjes maken.


Nadat we om ongeveer 10 uur waren aangekomen, renden de kinderen direct het park in om er te spelen op de verschillende toestellen. Al gauw werd er een start gemaakt met de activiteiten in “De Uitvinderij”. Hier konden de kinderen zich op een creatieve manier uitleven aan de hand van allerlei materialen. Zo konden ze zelf een masker maken, een naamplaatje slaan, figuurzagen, piepschuim snijden en een verf-spettertekening maken. Met veel enthousiasme gingen ze aan de slag en allerlei prachtige kunstvoorwerpen werden er gemaakt.


Voor de lunch was er ook gezorgd op “De Spelerij”. Uiteraard mocht je dit weer zelf doen. Zo kon je zelf je eigen stokbroodje bakken en deze vullen met jam of hagelslag. Ook mocht je zoveel broodjes eten als je zelf wilde. Dit hoefde geen tweede keer tegen de kinderen gezegd te worden, want na een paar uur gespeeld en gekunsteld te hebben, hadden ze allemaal wel trek gekregen.


Na de lunch gingen de kinderen weer uiteen, de speeltuin of Uitvinderij in. Om ongeveer drie uur sloten we de dag af met een ijsje én met het voornemen om als groep het komende seizoen weer verder te gaan. Het was een hele leuke en gezellige dag, waar we met veel plezier op terugkijken!
De kinderen en leiding van de kinderkerk
Zie ook : http://www.spelerij.nl/

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder
 

Bekijk alle foto's
 
Doop van Fenna Meyboom, april 2013

Het was een feestelijke dienst.

Wendy en Kolja beloofden om Fenna, die aan hen is toevertrouwd, met liefde en zorg te omringen

Haar op te voeden in de Geest van liefde en vrijheid, die Jezus ook geïnspireerd heeft, en haar trouw te blijven, wat de toekomst ook brengen zal.

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Pasen, eind maart 2013

Met Pasen waren we te gast in Angeren

Een ontspannen Paasmaal vooraf en een sprankelende dienst

 

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder
 

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen, maart 2013

Het was weer een gezellige drukt in en om de kerk.

Jammer dat het zo koud was

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Kerststallentocht, eind december 2012

Ter afsluiting van het kerstgebeuren hadden we op 28 december de kerststallentocht.

Een ieder was uitgenodigd om even binnen te lopen en een kijkje te nemen bij de kerststal. Daarnaast was er voor jong en oud een mooi kerstverhaal, en werden er tussendoor kerstliederen gezongen.

Het was een gezellige middag met muziek, samenzang en ontmoeting met elkaar

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Oecumenisch Kinderkerstfeest, december 2012

Op Kerstavond hebben we samen met de kinderen van de katholieke parochie en de  protestantse gemeente het Kinderkerstfeest gevierd.


Op de zondag vlak voor Kerst had een aantal kinderen o.l.v. de jeugdwerkgroepen een prachtig kerstspel ingestudeerd.


Aan de hand van het verhaal “Michiel en de houtsnijder” werden we meegenomen op de ontdekkingstocht van Michiel, samen met allerlei houten figuren die opeens tot leven kwamen. Het kinderkoor van de katholiek kerk deed op deze avond ook mee.


Het was heel feestelijk om hen erbij te hebben en we hebben dan ook erg genoten van hun zingen en muziek.
 

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Startzondag, september 2012

Op zondag 9 september hebben we de startzondag met elkaar gevierd, het begin van een nieuw jaar als gemeente. De zon speelde ook volop mee, waardoor  het hele gebeuren in een feestelijk licht kwam te staan. Het thema van deze startzondag was: Geloof, hoop en liefde.


Samen met de commissie bijzondere diensten hadden we deze zondag voorbereid en vormgegeven. Voor de kinderen was er tijdens de viering ook kinderkerk. Na een gesprekje met hen gehad te hebben, gingen de kinderen samen naar hun eigen ruimte. Aan het einde van de viering kwamen ze terug, met een prachtige slinger die ze gemaakt hadden.


Na de viering werd een ieder uitgenodigd voor een kopje koffie/thee, buiten in de stralende zon. Vervolgens werd er een start gemaakt met verschillende creatieve werkvormen. In kleine groepen gingen we uiteen, om op een creatieve en ludieke wijze met elkaar bezig te gaan met het thema. Zo hadden we als werkvorm: het maken van een gedicht over geloof, hoop en liefde. Het was bijzonder om te zien wat er aan creativiteit uitkwam. Een paar gedichten die er op deze zondag gemaakt zijn, kunt u hieronder lezen.

Een andere activiteit was hints. De bedoeling van het spel was om het woord te raden dat iemand van de groep aan het uitbeelden was.
 

Daarnaast hadden we een aantal stellingen over geloof, hoop en liefde op een groot papier gezet. Hierop kon je je mening over de stelling schrijven. Een van de stellingen was: Zonder geloof vaart niemand wel. In de groep zelf lokten de stellingen ook uit tot gesprek en discussie. Dit waren vaak boeiende en interessante gesprekken. Op die manier hoorde je van elkaar hoe een ieder erover dacht en werd je zelf ook weer aan het denken gezet.
 

Een andere werkvorm was het opschrijven van woorden over geloof, hoop en liefde op een bloem. Als laatste activiteit hadden we het verzamelen van zoveel mogelijk liedjes over het thema. Tijdens het verzamelen werden er onder de toren regelmatig liedjes ten gehore gebracht.
 

Voor de kinderen was er ook een speciale activiteit. Zij hebben allerlei spelletjes gedaan.
De startzondag hebben we vervolgens afgesloten met een  heerlijke lunch.

Met elkaar
Vandaag de aanvang van het kerkelijk jaar,
geloven doe je samen met elkaar.
Elk mens wordt gekend,
en wees zeker dat je een parel bent!
Als het doorlopende verhaal
staan geloof, hoop en liefde centraal.
We willen dat het zoals vandaag begon
alle dagen vol met zon.
Maar ook de regen
geeft soms zegen.
Hopen dat we het hele jaar
veel hebben aan elkaar.

Liefde
Wat is Liefde, mensen?
Dit wil iedereen wensen.
Liefde is trouw
omdat je van elkaar hou(dt).
We zijn op weg samen.
Dit willen we allemaal beamen.
Liefde maakt het leven fijn.
Wat zouden we zonder liefde zijn!


Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

 

Bekijk alle foto's
 
Uitstapje, juli 2012

Op 25 juli gingnen we om 7.30 uur met 18 mensen uit Angeren en Gendt en Doornenburg, waaronder 3 predikanten, met een bus van de Betuwe Express naar Harderwijk en vervolgens met de boot naar Spakenburg.


Het was prachtig weer, maar bijna te warm. Hier hadden sommige mensen vooral last van in het drukke plaatsje Spakenburg waar een braderie was. We genoten er natuurlijk van een broodje paling, voordat we na 3 uurtjes weer terug voeren naar Harderwijk. Daar stond de bus al weer klaar.


Onderweg genoten we nog van een heerlijk diner in de Harskamp.

Tot slot trakteerde een jarige onze hele groep op een kopje koffie met een enigszins gesmolten chocolaatje, omdat ze de hele dag in een warme tas hadden gezeten.’s Morgens vroeg hadden we al in de bus voor haar gezongen.


Het was dankzij het mooie weer een hele fijne dag. We waren om 21.30 uur weer terug in Gendt.

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

 

Bekijk alle foto's
 
Uitstapje seniorenkring, juni 2012

Op woensdag 6 juni hebben wij een uitstapje gemaakt naar het Tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen en na afloop hebben we met een heerlijke maaltijd in Hof van Breunissen de seniorenkring voor dit seizoen afgesloten.

Dat het gezellig was, ziet u op de foto’s.

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

 

Bekijk alle foto's
 
Pasen, april 2012

Pasen, het was weer een bijzondere dag.

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder
 

Bekijk alle foto's
 
Een nieuwe predikant, Ds M. de Bree, maart 2012

Op 18 maart werd Mw. Margreet de Bree, bevestigd door ds. van den Beld uit Baarn en als predikant worden verbonden aan onze Gemeente.


Wij sloten daarmee een vacaturetijd van een klein jaar af.


Mw. De Bree studeerde Theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Met als hoofdvak Praktische Theologie, specialisatie pastorale theologie en godsdienstpsychologie. Met als bijvak Bevrijdingstheologie.

Zij maakte in verband daarmee een studiereis naar Nicaragua. Zij volgde ook een Klinisch Pastorale training.


Zij heeft er voor gekozen om zich na haar studie te orienteren op verschillende disciplines van het sociaal maatschappelijk leven. Dat geeft haar een breed perspectief op mens en samenleving.


Ervaringen te over, zoals: kerkelijk werker in een PKN Gemeente, geestelijk verzorger in een zorginstelling voor ouderen met psychogeriatrische achtergrond, pastoraal jongerenwerker, pastoraat en liturgie en geregelde voorganger in haar woonplaats, en al een tiental jaren medewerkster in een Christelijke leefgemeenschap voor mensen die zijn vereenzaamd of vastgelopen in hun leven.


Ook ervaringen in “wereldse” banen: administratief, commercieel, zorg en Fair Trade.


Zij vindt het een inspirerende uitdaging om vanuit haar verworven kennis en ervaringen zich in te zetten voor onze Protestantse Gemeente.


Mw. De Bree heeft een 50% dienstverband en woont drie kwartier reizen van ons af.

Voor een foto impressie: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder
 

Bekijk alle foto's
 
Kerststallentocht, eind december2011

Wij kijken weer terug op een geslaagde Kerststallentocht.

Voor foto’s: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder
 

Bekijk alle foto's
 
Terugblik op de visitatie, december 2011

Op 15 december brachten twee visitatoren een bezoek aan onze gemeente. Het visitatiebezoek concentreert zich op een bezoek aan de kerkenraad, daarnaast is er gelegenheid voor gemeenteleden om de visitatoren te spreken. Daarvan is ook gebruik gemaakt.
Het bezoek aan de kerkenraad was een aangename ervaring. De visitatoren toonden hartelijke belangstelling voor het kerkenwerk in onze gemeente, zodat we alle ruimte hadden om iets te laten zien van het enthousiasme waarmee veel gemeenteleden allerlei kleinere en grotere taken verrichten.
Langs die weg stonden we (weer) eens stil bij dit feit. Een reden om deze korte terugblik te besluiten met een hartelijke dank aan u allen, die zorg dragen voor een levende en levendige gemeente.
Eens in de vier jaar worden alle PKN-gemeentes gevisiteerd. De commissie bestaat uit twee visitatoren, waarvan er 1 predikant is.
Een visitatiebezoek bestaat uit meerdere onderdelen:
1. Een gesprek met gemeenteleden, die daarom vragen.
2. Een gesprek met de predikant.
3. Een ontmoeting met vertegenwoordigers van diverse werkgroepen(bijvoorbeeld jeugdwerk),
4. Een gesprek met de kerkenraad zonder predikant,
5. Een gesprek met de hele kerkenraad,

 

Bekijk alle foto's
 
Oecumenische dienst, september 2011

In de vredesweek hadden we samen met onze r.k. broeders en zusters een fijne oecumenische dienst in onze kerk. Het grote oecumenische koor luisterde de dienst op. De collecte tijdens de dienst was voor IKV/Pax Christi. Het opgehaalde bedrag is voor een bibliotheek in Damascus, waar mensen vrij zijn om allerlei boeken te lezen die in Syrië elders verboden zijn door het regime. 

Bekijk alle foto's
 
Startzondag, september 2011

De Startzondag stond in het teken van LIEFDE. Aan de muren van de kerk hingen allemaal rood omlijste gedichten met dit thema. Ook tijdens de dienst werden gedachten en gedichten voorgelezen.

Na de dienst dronken we samen koffie.
Van de werkgroep bijzondere diensten kregen we allemaal een gekleurd papieren hart, zodat er verschillende groepen ontstonden. Iedere groep kreeg een schilders-doek, verf en kwasten en de opdracht iets te schilderen wat met het thema LIEFDE te maken had. Vier groepen gingen onder de toren aan de slag, omdat het regende en de andere groepen vonden een plaatsje in de kerk.

Tijdens het schilderen werden we door de werkgroep getrakteerd op heerlijke thee en allerlei lekkere hapjes, behorend bij de ‘high tea’.
Om kwart over twaalf werden alle schilderijen in de kerk opgehangen en mochten de woordvoerders van elke groep er iets over vertellen.
Hele verschillende en vrolijke schilderijen waren er gemaakt.

 

Bekijk alle foto's
 
Zomeruitje voor senioren, augustus 2011

Op 9 augustus zijn we met 16 mensen uit Gendt, Doornenburg, Angeren en Huissen op stap geweest met de bus en boot naar Leiden en omgeving. De buschauffeur zocht een mooie route uit om te rijden en ook van de boottocht rondom de Kagerplassen hebben we genoten. In het mooie dorpje Haarzuilens kregen we koffie met gebak en aan boord van de boot een gezonde schipperslunch. Op de terugweg naar huis kregen we in restaurant de Betuwe nog een heerlijk diner. Het was heel gezellig om met elkaar ook eens wat anders te doen dan naar de kerk gaan. 

Voor foto’s: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Afscheid van ds. Anne Pier van de Meulen als predikant, juli 2011

Op zondag 10 juli namen we met een dienst die om 14.00 uur begon, afscheid van onze predikant,die sinds 1 mei bij Fatima in Wehl. Na de dienst werd er gelegenheid gegeven aan mensen die dat wilden, om ds. Anne Pier van der Meulen toe te spreken. Daarna vervolgden we het programma bij mooi weer buiten. Iedereen kon  persoonlijk afscheid nemen van onze dominee en zijn gezin.

Ds Anne Pier zegt hierover:
De afscheidsdienst en -bijeenkomst op het kerkplein zondagmiddag heeft mij goed gedaan. Er waren hartelijke woorden tijdens de toespraken en de werkgroep bijzondere diensten pakte uit met rake typeringen in hun leuke sketch.

Vervolgens werd ik letterlijk bedolven onder een serie cadeaus die stuk voor stuk goed gekozen waren. Wat een werk is daar van gemaakt! Ik heb begrepen dat er door u geld is ingezameld voor de cadeaus, dat er nogal ruim opgehaald is en dat er daardoor zoveel surprises aangeschaft konden worden. Het kunstwerk met daarop afgebeeld een kerk gemaakt door een verstandelijk gehandicapte zal een plaatsje krijgen op mijn nieuwe werkplek in Fatima. De landkaart met de topografie van Nederland hangt inmiddels en de verse streekproducten zijn grotendeels genuttigd. De rest van de cadeaus moet nog worden ondergebracht.

Hierbij wil ik alle leden van Gendt-Doornenburg, bedanken voor hun bijdrage, maar vooral voor alle hartelijke en fijne woorden die ik tijdens mijn afscheid gehoord heb, in de toespraken en in de persoonlijke contacten. De woensdag na kerst heb ik inmiddels vrij geroosterd voor de Kerststallentocht. Dan ben ik dus terug in Gendt en graag ga ik nog eens voor tijdens een gastdienst.

Voor de Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg, maar ook Angeren, wens ik alle goeds.
Anne Pier van der Meulen

 

Voor een foto-impressie, klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Paasmiddag voor senioren, april 2011

Er waren een groot aantal senioren bij elkaar in de kerk van Angeren voor de Paasviering. Alle tafels waren bezet. Het koor trad ook op tijdens de viering. Aan het einde mocht iedereen zijn eigen cadeautje maken. We kregen allemaal een plantenpotje en op de tafels werden tulpen, groen en versierselen gelegd. Het viel bij vrijwel iedereen in de smaak en er ontstonden vrolijk gekleurde paastafels.

Voor foto’s: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Belijdenisdienst op Palmpasen, april 2011

De Palmpasendienst was een bijzondere dienst, niet alleen door de twee jongeren die belijdenis deden, maar ook door de vele kinderen die de kerk vulden met hun prachtige Palmpaasstokken.

Voor foto’s: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Kerststallentocht, eind december 2010

Wij kijken terug op een geslaagde Kerststallentocht.
Heerlijk in de kou waren natuurlijk ook de warme chocomel en de glühwein.

Binnen in de kerk waren ook enkele kerststalletjes te bewonderen op de tafel. En voor de grote kerstboom was een prachtig tafereel met alle figuren rondom de kerststal opgebouwd. Deze kerststal oogstte veel bewondering.

Deze, ‘De mooiste kerststal van Lingewaard’ is te vinden op www.groetenuitgendt.eu.
Er is een ook een filmpje gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=qpIlGD2iYjw

Voor foto’s: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Bijna-dood ervaringen, april 2011

Thema-avond.
Een bijna-dood ervaring is een ervaring die kan optreden bij mensen die klinisch dood zijn. Tijdens zo’n ervaring kan een gevoel van rust en vrede je overkomen; het komt ook voor dat je jouw leven in fragmenten voorbij ziet komen.

Mensen verhalen verder over een tunnel waar je in terechtkomt en waar je doorheen gezogen wordt. Aan het eind van de tunnel is een groot licht zichtbaar of een paradijselijk landschap of overleden familieleden. Vaak zien mensen zichzelf liggen op het ziekenhuisbed, terwijl ziekenhuispersoneel met hen in de weer is. Een bijna-dood ervaring is bijzonder voor diegene die het ervaren heeft. Het leven wordt anders dan het leven ervoor. Geld wordt minder belangrijker, goede menselijke contacten staan voorop.


Mick Broekhuijzen heeft zo’n ervaring meegemaakt. Hij kwam, zijn verhaal vertellen.

Er was gelegenheid om met hem in gesprek te gaan. Er werd een stuk film getoond, waar hij zelf in voorkomt. Er was ook een boekentafel met boeken over bijna-dood ervaringen.

Geen foto’s.

Bekijk alle foto's
 
Doop van Joep van Wezel, maart 2011.

Tijdens een feestelijke dienst op zondag 27 maart werd Joep Gert-Jan Piet Louis gedoopt met water zout en olie.

Joep is de zoon van Gertjan en Simone van Wezel. Hij is het broertje van Roos  

Het thema van de dienst was "Levend water"

Voor foto’s: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
"Anselm Grun" avonden, najaar 2010.

In het najaar van 2010 is er een groep van negen deelnemers bijeen geweest die zich bezighield met het werk van Anselm Grūn.

Deze monnik-econoom uit het Duitse Mūnsterschwarzach heeft een paar honderd boeken geschreven over spiritualiteit in het dagelijkse leven. Spiritualiteit ligt vaak dichterbij huis dan wij denken, blijkt uit zijn werk.

Teksten uit zijn boeken werden gerangschikt op drie thema’’s: ervaringen van God, het menselijk verlangen en rituelen/symbolen voor het dagelijks leven. De spiritualiteit van Grūn getuigt van optimisme en positivisme. Gods aanwezigheid is overal: God is om ons heen , in de natuur en in mensen.

Het was een leerzame groep met veel persoonlijk getinte verhalen.

Geen foto’s

Bekijk alle foto's
 
Studieverlof over duurzaamheid, zomer 2010

In de zomer van 2010 heeft onze predikant zich tijdens zijn studieverlof gericht op de relatie christelijk geloof en duurzaamheid.

Allereerst heeft hij onderzocht wat duurzaamheid in de huidige situatie betekent en vervolgens welke lijnen er liggen met het christelijk geloof. Het resultaat is vastgelegd in een essay dat ter beschikking is gesteld aan kerkenraad en geïnteresseerden.

Eén van de conclusies is dat duurzaamheid in onze tijd vooral staat voor een levenshouding. Mensen afficheren zich met het begrip duurzaamheid en willen duurzaam leven. Wat daaronder verstaan wordt, is afhankelijk van het individu. Voor de één is dit het kopen van biologisch voedsel, voor de ander is het gebruik van Fair Trade producten een vorm van duurzame ontwikkeling, een derde kiest voor het openbaar vervoer en neemt zo weinig mogelijk de auto.

Duurzaamheid staat vooral voor een levensinstelling.
De relatie met het christelijk geloof ligt met name in de zorg voor de naaste. Het evangelie motiveert ons om in het spoor van Jezus zorg te hebben voor mensen die dat het meeste behoeven. Het gaat dan om zorg voor de arme, de behoeftige. Wie wil zorgen voor de medemens, zal zich ook willen inspannen om te zorgen voor de leefomgeving. Verontreiniging van de leefomgeving schaadt de mens immers op de korte of lange termijn.

Ontwikkelingslanden zijn hierbij het meeste het dupe van klimaatverandering vanwege de ‘verwoestijning’ en de talrijke overstromingen. Wie een bijdrage wil leveren aan de zorg voor armen ver weg, zal zich dus ook gemotiveerd kunnen weten om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Zo grijpen zorg voor de medemens en zorg voor de leefomgeving in elkaar over. 

 Voor foto’s: Klik rechts op de grijze balk, direct hieronder

Bekijk alle foto's
 
Posterpagina, klik op de gewenste thumbnail

Bekijk alle foto's
 


 
 
 

Foto-expositie 'Namasté' van Rudi Campschroer
datum en tijdstip 30-06-2024 om

meer details

 
Aanmelden Zondagsbrief
Wilt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief? Stuurt u dan een mailtje naar scriba@kerkgendtdoornenburg.nl
 
Contact

Predikant 
ds. Trinus Hoekstra
Willy den Oudenstraat 22
6633 LE Arnhem
Werkdagen: maandag-dinsdag-woensdag
Tel. 026-4439082 / 06-48636836
E-mail: predikant@kerkgendtdoornenburg.nl

Pr
eses, voorzitter van de kerkenraad
Gerrit Visser, Zandvoort 13, 6691 EM Gendt. 
Tel. 06-51945805 

Preses@kerkgendtdoornenburg.nl

Scriba, secretaris van de kerkenraad
Simone van Wezel, Zwarte Hofstraat 18, 6686 CR Doornenburg.
Tel. 06-10450487
scriba@kerkgendtdoornenburg.nl


Diaconie
Anita Staal
diaconie@kerkgendtdoornenburg.nl 
Rekeningnummer diaconie: NL79 RABO 0116 4443 20


College van Kerkrentmeesters
Fokke Kijlstra en Gerrit Visser
kerkrentmeester@kerkgendtdoornenburg.nl
Rekeningnummer: Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg 
NL55 ABNA 0453 8029 15‬

Contactpersoon voor het gebruik van het kerkgebouw
Gerrit Visser
Tel. 06-51945805

Kosters
Dhr. Bart Raaijmakers & Mw. Trix Lubberts,
Slangenburg 7, 6686 CM Doornenburg,
Tel. 0481-424307, 06-24630868, 06-36127322

Kerkgebouw
Torenlaan 14, Gendt

Webmaster 
website@kerkgendtdoornenburg.nl

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.