Voor lichtzoekers & lichtbrengers

Jezus kwam op aarde om licht te verspreiden. Zijn woorden en daden werkten aanstekelijk! Ze zetten mensen in beweging, een beweging van licht, liefde en vrede. Ook wij mogen Jezus navolgen en licht ontsteken op donkere plekken.

Adventsleesplan
In dit bijbelleesplan word je uitgedaagd om na te denken over de betekenis van dat licht en om zelf licht te verspreiden. Van de eerste adventszondag tot Kerst krijg je elke dag een bijbeltekst toegestuurd. Bij die bijbeltekst staat een korte uitleg en een vraag om over na te denken of om mee aan de slag te gaan. Telkens staat het thema ‘licht’ centraal. Word jij ook een lichtbrenger?

Aanmelden
Meld je aan via: www.debijbel.nl/leesplan/20 en ontvang vanaf eerste advent (2 december) tot en met Kerst iedere ochtend een Advents-mail.

ZWO nieuws ZWO nieuws

Nieuw ZWO-project:
Dit jaar starten we met een nieuw project in Guatemala: ‘Bijenhouden biedt jongeren toekomst’. Verdere informatie volgt.

Fair Trade nieuws:
product van de maand: Wol uit Uruguay
Het begon 50 jaar geleden met een groepje van vijf plattelandsvrouwen, die samen wol gingen produceren en verwerken om een beter leven voor hun families te creëren. ’Manos del Uruguay (handen van Uruguay) is een samenwerkingsverband van meerdere vrouwencoöperaties, die allemaal een onderdeel van het wolproces voor hun rekening nemen. Met hulp van Oikocredit Nederland sinds 2009, zijn er nu 13 coöperaties aangesloten bij Manos. De wol is van hoge kwaliteit en afkomstig van lokale schapenhouders. Het verf-en droogproces is in eigen beheer, evenals het weven van stoffen en breien van ponchos. Ieder Manos-product is handgemaakt en uniek en persoonlijk ondertekend door de vrouw die de wol geverfd heeft. Ze worden op bestelling gemaakt en zijn enorm geliefd op de wereldwijde markt. De wol is via internet te bestellen in diverse winkels.

Thema-avonden komend seizoen Thema-avonden komend seizoen

In het nieuwe seizoen start er weer een aantal thema-avonden, activiteiten en kringen vanuit de protestantse kerken van de Lingewaard.

Dit jaar zal er echter geen folder uitkomen. De activiteiten zullen via de Ineen, de zondagsbrieven en websites van verschillende kerken, bekend gemaakt worden. In de volgende Ineen vindt u een overzicht van de activiteiten in het komende seizoen.

Gendt en Doornenburg

Gendt en Doornenburg zijn twee dorpen in de prachtige Overbetuwe, het meest oostelijk gebied van de Betuwe, tussen Rijn en Waal. Hier bevindt zich onze protestantse gemeente in een overwegend katholiek gebied.

Ten opzichte van de r.k. kerk vormt onze protestantse gemeente een kleine kerkgemeenschap van zo'n 250 leden

Verder over onze Gemeente

Sinds 2006 zijn wij een protestantse kerkgemeente, een samenvoeging van gereformeerden, hervormden en lutheranen.
De kerkgangers vormen een actieve en hechte gemeenschap en staan open in hun geloof.

Onze kleine monumentale kerk staat in Gendt aan de Torenlaan.

Om de week is er op zondag een dienst om 10.00 uur.
Wij hebben een parttime predikant voor 50%.
Wij werken samen met de Protestantse Gemeente Angeren. Eén keer in de twee weken is er kerk in Angeren en de andere week in Gendt.

Wij zijn een Fair Trade gemeente vanwege ons gebruik van Fair Trade produkten zoals, koffie, thee, fris.
Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan een rechtvaardige wereld.

Jeugd en Jongeren

Voor meer informatie over het jeugd- en jongerenwerk: klik HIER

Thema-avond: In gesprek met Dag Hammarskjöld
datum en tijdstip 19-02-2019 om 20.00 uur