Gendt en Doornenburg

Gendt en Doornenburg zijn twee dorpen in de gemeente Lingewaard, in het meest oostelijk gebied van de Betuwe tussen Rijn en Waal. Hier bevindt zich onze protestantse gemeente in een overwegend katholiek gebied. Ten opzichte van de r.k. kerk vormt onze protestantse gemeente een kleine kerkgemeenschap van zo'n 250 leden. Onze kleine monumentale kerk staat in Gendt aan de Torenlaan.

Sinds 2006 zijn wij een protestantse kerkgemeente, een
samenvoeging van gereformeerden, hervormden en lutheranen.
De kerkgangers vormen een actieve en hechte gemeenschap en staan open in hun geloof.

Om de week is er op zondag een dienst om 10.00 uur.
Wij hebben een parttime predikant voor 50%.
Wij werken samen met de Protestantse Gemeente Angeren. Eén keer in de twee weken is er kerk in Angeren en de andere week in Gendt.

Wij zijn een Fair Trade gemeente vanwege ons gebruik van Fair Trade producten zoals, koffie, thee, fris.
Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan een rechtvaardige wereld.

Kerkdienst live bijwonen of de kerkdiensten online volgen via KerkTV Kerkdienst live bijwonen of de kerkdiensten online volgen via KerkTV

Coronamaatregelen rondom bezoeken kerkdiensten.
Er zijn op dit moment geen beperkende corona-maatregelen meer. Natuurlijk blijven de diensten ook uitgezonden worden via Kerkdienstgemist.nl.

U kunt tijdens de liveopnames in beeld komen, we voldoen daarbij aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
De kerkdiensten kunt u rechtstreeks bekijken/beluisteren via de livestream: http://Kerkdienstgemist.nl. Ook op een later tijdstip is het mogelijk de dienst nog te bekijken.

Online de kerkdienst bekijken:
U kunt de viering vanaf 10:00 uur live meebeleven, of later terugkijken.
Hieronder vindt u telkens een link voor de afgelopen kerkdienst en voor de eerstvolgende kerkdienst. Wanneer u een dienst van langer geleden terug wil kijken, kan dat via de agenda op deze site of via kerkdienstgemist.nl

Afgelopen kerkdienst van zondag 29 januari
​​Kerkdienst 29 januari met ds. Christa Klaver

Aankomende kerkdienst van zondag 12 februari
Kerkdienst 12 februari met ds. Trinus Hoekstra

Digitale fotoalbums
In het menu aan de linkerkant van deze website vindt u 'terugblik met fotoalbum'. Hier kunt u voor de afgelopen bijzondere diensten in september en oktober een link vinden naar digitale fotoalbums, gemaakt door Gert-Jan van Wezel.

Collecte: De Wielewaal Collecte: De Wielewaal

In Gendt en Doornenburg rijdt een auto “De Wielewaal” voor het vervoer van ouderen. Dit biedt hen de mogelijkheid zolang mogelijk zelfstandig te blijven en zelf de regie over hun leven te behouden. Er zijn voldoende vrijwilligers om de auto 5 dagen per week van 9:30 tot 17:30u. te laten rijden.

Inmiddels maken veel mensen in Gendt en Doornenburg gebruik van de auto. Hiervoor wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, waardoor zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de auto. Maar dit zorgt wel voor een exploitatie tekort.

Wilt u De Wielewaal ook ondersteunen, maak dan uw gift over naar NL79 RABO ‪0116 4443 20‬ t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v Wielewaal. Wij zullen het geld dan overmaken. Alvast hartelijk dank.

Jeugd en Jongeren

Vanuit de NBG-werkgroep - Voorproefje uit de nieuwe BGT-Jongerenbijbel

Tieners vinden het vaak lastig om de bijbel te lezen. Het is een dik, oud boek waarvan de relevantie in hun eigen leven niet altijd even duidelijk is. De Bijbel in Gewone Taal(BGT)-Jongerenbijbel biedt uitkomst. Deze bijbel is voor en door jongeren ontwikkeld.

Wat het meest opvalt, zijn de vele creatieve opdrachten die naast de tekst staan. Door na te denken, te tekenen, iets te doen of even stil te staan, worden jongeren uitgedaagd de tekst toe te passen in het dagelijks leven. Deze bijbel is geschikt voor tieners tot ongeveer 16 jaar.

Bijbel Basics thuisprogramma

Ouders die zelf samen met hun kinderen de Bijbel open willen doen, kunnen daarvoor de speciale thuisafleveringen gebruiken van Bijbel Basics. De thuisprogramma's zijn (na het maken van een inlog) gratis te downloaden via http://debijbel.nl/bijbelbasics. Ze staan bij de programma's voor de aankomende zondagen.

Voor meer informatie over het jeugd- en jongerenwerk: klik HIER

ds. Trinus Hoekstra
Willy den Oudenstraat 22
6633 LE Arnhem
Werkdagen: maandag-dinsdag-woensdag
Tel. 026-4439082 / 06-48636836
E-mail: predikant@kerkgendtdoornenburg.nl

Pr
eses, voorzitter van de kerkenraad
Gerrit Visser, Zandvoort 13, 6691 EM Gendt.
Tel. 06-51945805

Preses@kerkgendtdoornenburg.nl

Scriba, secretaris van de kerkenraad
Simone van Wezel, Zwarte Hofstraat 18, 6686 CR Doornenburg.
scriba@kerkgendtdoornenburg.nl

Tine Wallenburg en Anita Staal
diaconie@kerkgendtdoornenburg.nl
Rekeningnummer diaconie: NL79 RABO 0116 4443 20