Elke week op zondag t/m zondag 23 augustus 2020

Tijdstip:
 14.00 uur  - 17.00 uur

Expositie

Deze zomer kan de expositie doorgaan omdat we de maatregelen rondom Corona in acht kunnen nemen. De kerkdiensten zijn ook weer in aangepaste vorm opgestart en dat kan dus ook voor de expositie. Dit jaar hebben we Mieke van der Lely, de zus van Truus van Blitterswijk  van der Lely, gevraagd of ze bij ons wilde exposeren. Zij maakt prachtige wandkleden en wil zich graag zelf aan u voorstellen:

'Ik ben Mieke van der Lely. Mijn vader, die ingenieur was op een theeplantage op Java, is omgekomen in Japanse krijgsgevangenschap. Mijn moeder, de kostwinner, werkte als onderwijzeres in Bemmel. Wij woonden in Gendt. Dat was bepaald geen straf. Ik groeide, twaalf jaar oud, op in een dorp met veel vrijheid en mensen die een oogje in het zeil hielden, als mijn moeder op haar werk was. In veel Gendtse huizen en boerderijen was ik welkom. Ik leerde melken, spreeuwen jagen, schaatsen en sokken breien.
Ik trouwde en we kregen twee zonen. In 1972 vertrokken wij naar Drenthe, omdat de fabriek waar mijn man werkte, daar naartoe werd verplaatst.
Als kind rommelde ik al met gekleurd papier en nog liever met kleurige stoffen. Het bleef bij rommelen tot ik 70 was en dacht .. nu of nooit! Ik ging naar een cursus om vrij werk te maken op de machine, met alle mogelijke en onmogelijke stoffen. Toen ik die techniek onder de knie had, ging ik mijn eigen weg. Ik werk het best alleen en maakte het ene wanddoek na het andere.
U ziet hele taferelen over landbouw, scheepvaart, of over een volk uit Siberië. Het is geen kunst, gewoon gezellig werk. Hoe dan ook, u bent van harte welkom, want wat u er ook van vindt, de kleuren spatten van het doek af en dat is mooi meegenomen in de somberte van deze tijd. Mieke.'

De expositie wordt geopend op zondag 19 juli en zal duren tot en met zondag 23 augustus.

Zomerexpositie: wandkleden door Mieke van der Lely
datum en tijdstip 16-08-2020 om 14.00 uur