Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg
 
 
Ineen jongerenpagina oktober 2017

Ineen jongerenpagina oktober 2017
Hoi allemaal!

Leuk dat je de jongerenpagina van de Ineen leest!
Vanuit de jongerengroep Connected gaan we de komende tijd leuke en gezellige dingen organiseren waaronder een theatervoorstelling en jongerenviering op zondag 12 november. Op deze zondag is er in de middag ook een bezoek aan de synagoge van Nijmegen gepland. Iedereen is welkom om hierbij te zijn! Op deze pagina lees je meer over de verschillende activiteiten.
We willen hier ook melden dat Branco, na een jaartje eruit te zijn geweest, weer bij de voorbereidingsgroep van Connected zit. Branco, heel leuk dat je weer meedoet!

Wil je meer weten over Connected of een keer meedoen met een activiteit? Laat het ons weten! Nieuwe ideeën zijn ook altijd welkom (email en telnr. Margreet: m.bree@versatel, 06-10255351).

Groeten,

Elise, Jitske, Marije, Bram, Branco,
Johanna en Margreet

Agenda Connected
14 okt. Theatervoorstelling “Jona – van Ninevé naar Mosul” in het theater van Druten
29 okt. Voorbereiding jongerenviering in Angeren van 16.00 - 17.30u
12 nov. Jongerenviering in Angeren van 10 - 11u
12 nov. Bezoek aan de synagoge van Nijmegen van 14 uur – 15:30 uur

Agenda Kinderactiviteiten
Catechese project voor kinderen van groep 5 t/m 8
In de Adventstijd start voor kinderen een catecheseproject. Dit is een oecumenische activiteit van de protestante gemeenten en R.K. parochie in Lingewaard. Het thema is ‘Dromen van God en Mensen’. In vier bijeenkomsten willen we samen met dekinderen op zoek gaan wat dit met hen zelf en Kerstmis te maken heeft. We praten met elkaar over verlangen, recht en eerlijkheid, over de verwachting van Kerstmis en dromen van God en mensen, met als afsluiting de viering op Kerstavond.

Waar en wanneer:
Alle bijeenkomsten zijn in het Parochiecentrum van Gendt, Nijmeegsestraat 4. De catechese is steeds op de zondagochtend van 10.00-11.00u. Vanaf 9.30u zal er leiding aanwezig zijn zodat je je kind ook iets vroeger kunt brengen.

De data zijn:
zondag 26 november droom van het begin
zondag 3 december droom van mensen
zondag 11 december droom van profeten
zondag 17 december droom van Jezus
zondag 24 december Kinderkerstviering
Alle kinderen zijn van harte welkom!

 
 
Ineen jongerenpagina september 2017

Ineen jongerenpagina september 2017
Hoi allemaal!
De vakantieperiode is alweer een paar weken afgelopen en het nieuwe seizoen is begonnen.
Misschien ben je weg geweest op vakantie of was je lekker thuis. Waar je ook geweest bent, we hopen dat je leuke en gezellige dingen hebt meegemaakt en genoten hebt van deze zomertijd.
Ook dit seizoen gaan we met de jongerengroep weer leuke activiteiten ondernemen. We zijn druk bezig met het invullen van het nieuwe seizoen. We hebben al een paar gezellige dingen gepland: een startactiviteit in september en een jongerenviering in november. Bij de ‘komende activiteiten’ lees je hier meer over.
Op deze plek feliciteren we ook Marije Klijnsma en haar man Jan. Op 15 augustus is Marije bevallen van een zoon. Hij heet Simon. Marije en Jan, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. Veel vreugde en alle goeds toegewenst.
Omdat Marije nu met zwangerschapsverlof is gegaan, zal ze de komende maanden afwezig zijn. In deze tijd zal ik eerste contactpersoon zijn vanuit het jeugd- en jongerenwerk. Als je meer wil weten over Connected of leuke ideeën hebt, kun je met mij contact opnemen (m.bree@versatel.nl of m. 06-10255351).
Met elkaar gaan we er weer een mooi jaar van maken!
Groeten, Margreet

Even voorstellen
In de Ineen-gemeenten hebben we de jongerengroep Connected. Activiteiten voor deze groep worden samen door jongeren en leden van de stuurgroep georganiseerd.
De meeste jongeren van Connected kennen ons wel maar graag stellen we ons hier nog een keer voor.
Omdat Marije met zwangerschapsverlof is, heeft ze geen stukje kunnen schrijven.
Ik ben Jitske Sietinga, ik woon in Oosterhout en ben ouderling met als speciale taak jeugd. Ik ben getrouwd en heb zelf twee tieners. In het dagelijks leven werk ik bij gemeente Lingewaard als beleidsmedewerker/ adviseur personeel en organisatie. Ik zet me vol enthousiasme in voor de activiteiten voor de jongeren van de Ineen-gemeenten.
Ik ben Elise Wallenburg en woon in Arnhem. Daar werk ik met veel plezier in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd houd ik erg van lezen, koken en van lekker eten met familie en vrienden. Oorspronkelijk kom ik uit Gendt en daar ga ik regelmatig nog naar de kerk. Ik vond het als jongere altijd erg leuk als er vanuit de kerk leuke activiteiten werden georganiseerd. Vandaar dat ik nu actief ben in het jongerenwerk. Het is erg leuk om met elkaar activiteiten te bedenken en samen gezellige en boeiende dingen te ondernemen.
Ik ben Margreet de Bree. Sinds maart 2012 ben ik als predikante werkzaam in de gemeente van Gendt-Doornenburg. Mijn woonplaats is Barneveld. Daar woon ik in een leefgemeenschap, genaamd “De Bondgenoot”.
Met veel plezier ben ik werkzaam in mijn eigen gemeente als ook voor het jongerenwerk in de Ineen-gemeenten. Het is boeiend om samen te zoeken en in gesprek te zijn over wie je bent. Je mag hierin zijn wie je bent, zonder dat je jezelf anders zou moeten voordoen.
Ik ben Bram en woon samen met Johanna in Angeren. Samen met alle andere vrijwilligers proberen we leuke activiteiten te bedenken en te organiseren zodat jullie een leuke dag/avond hebben! Je zult me daarom af en toe zien tijdens de activiteiten. Ik vind het leuk om jullie daarbij te ontmoeten. Hierbij kunnen we elkaar (beter) leren kennen, en ik ben benieuwd wat jullie bezig houdt en graag willen doen.

Agenda Connected
9 sept. Startactiviteit Connected in Bemmel van 19:30-21:30u
14 okt. Filmavond in Oosterhout van 19.15 - 21.30u
29 okt. Voorbereiding jongerenviering in Angeren van 16.00 - 17.30u
12 nov. Jongerenviering in Angeren van 10 - 11u

Agenda Kinderactiviteiten
10 sept. Startzondag in de prot. gemeente Gendt-Doornenburg - 10.00u in de kerk van Gendt aan de Torenlaan.
Voor de kinderen is er tijdens de viering een gezellige activiteit.
8 okt. Bijbelzondag in de prot. gemeente Gendt-Doornenburg - 10.00u in de kerk van Gendt aan de Torenlaan.
Voor de kinderen is er tijdens de viering een leuke en creatieve activiteit.
Alle kinderen tussen 4 – 12 jaar zijn welkom bij de kinderkerk.
 
Ineen jongerenpagina no. 18, januari 2017 Ineen jongerenpagina no. 18, januari 2017
Gelukkig Nieuwjaar allemaal!
Ik hoop dat het voor ieder een mooi jaar wordt. Wie weet wat je allemaal gaat beleven dit jaar. Loesje heeft alvast een paar goede suggesties…;-)


Leuk dat je de jongerenpagina leest! Hierin staat van alles voor jongeren en kinderen.
Je leest op deze pagina wat we de afgelopen tijd gedaan hebben, zoals het kerstgala van Connected en kinderkerstvieringen. Ook vind je hier welke activiteiten de komende tijd georganiseerd zullen worden. Zo gaan we met Connected een nachtje slapen in een kerk. In de agenda staat alles overzichtelijk op een rijtje zodat je het zo in je agenda kunt overnemen.
Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten voor 11 t/m 18 jaar, stuur mij dan een mail. Je krijgt dan voortaan alle uitnodigingen. Je kunt natuurlijk ook je ideeën of wensen voor activiteiten aan me doorgeven.
 Hartelijke groet, Marije Klijnsma
jongerenwerk.ineen@gmail.com / 06-19047440
facebook: Connected

Terugblik

Kerstgala

We hebben 17 december een heel leuk kerstgala in Bemmel gehad. Koinonia (het gebouw naast de kerk in Bemmel) is de afgelopen tijd opgeknapt. Er was nu een mooie ruimte met nieuwe keuken waar we heerlijk gegeten hebben. Er was een uitgebreid driegangenmenu met soep, gourmetten en apfelstrudel.
Daarna hebben we ons vermaakt met twister, Party&Kerst, Christmaskaraoke en dansen bij youtubefilmpjes. We hebben veel lol gehad.


Kerstviering Lent
De lichten waren gedimt, er stond een mooie kerstboom, de kerk was versierd en in de banken zaten kinderen en volwassenen klaar voor het kerstfeest.
Dat begon met een groep kinderen die zingend met lichtjes in hun handen de kerk binnen kwam. Door de hele viering heen waren er veel mooie bekende kerstliederen die iedereen kon meezingen.
Het eerste verhaal dat gespeeld werd ging over een herbergier die erg gesteld is op een goede nachtrust. Er wordt echter steeds aan de deur gebeld (Jozef en Maria, herders, koningen) en de herbergier vindt dat helemaal niet leuk. Als er dan ook nog een groot licht van een ster en engelengezang hem wakker maakt is hij het helemaal zat. Maar als hij uiteindelijk het kindje ziet dat geboren is, raakt hij helemaal vertederd. Alle kinderen mochten meedoen met het verhaal door dingen te zoeken met een lichtje dat ze gekregen hadden en de liedjes te zingen. In de pauze was er chocolademelk en krentebollen. En daarna werd er nog een mooi verhaal over een vioolbouwer voorgelezen.
Er werden bijzondere geluiden bij gemaakt met een klankschaal en viool.
Het was een bijzondere viering die door de Kindernevendienst was voorbereid en waar de kinderen een groot aandeel in hadden in gebeden lezen, zingen, vioolspelen en nog veel meer.
Groeten, kindernevendienst en Marije

Oecumenische kinderkerstviering in Gendt


Komende activiteiten
 
Nacht in de kerk

Van 28 op 29 januari gaan we met de jongeren (11-18 jaar) een nacht in een van de kerken slapen.
Het programma en welke kerk het wordt maken we zo snel mogelijk bekent. Als je belangstelling hebt, stuur mij dan even een bericht.
Hartelijke groet, Marije
06-19047440 / jongerenwerk.ineen@gmail.com

Oecumenische viering 29 januari in Gendt
Op zondag 29 januari is er een oecumenische viering in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan. Op deze zondag is er ook oppasdienst. Tijdens de viering zal er voor de kinderen tot 12 jaar een leuke en gezellige
activiteit zijn. Iedereen is van harte welkom!Op 26 februari zal er weer oppasdienst zijn. Alle kinderen zijn welkom!

Groeten van de leiding van de oppasdienst, Jeanet, Martine, Simone en Tessa
 
Agenda Connected
28-29 jan. Nacht in de kerk
18 feb.   Filmavond
18 mrt.  Theaterdag
13 apr.   The Passion, Leeuwarden
13 mei   Naar Maastricht
28 mei   Jongerenviering voorbereiden
11 juni   Jongerenviering
1 juli       Slotactiviteit
9 sep.    Startactiviteit
7 okt.     Filmavond
4 nov.    Actie voor een goed doel
26 nov.  Jongerenviering
16 dec.  Kerstgala
 
 Agenda Kinderen
 29 jan.   Oecumenische viering met oppas, 10.00u, prot.kerk Gendt.
 26 feb.   Oppas tot 12 jaar, 10.00u, kerk Gendt
 


 
 
Ineen Jongerenpagina, terugblik en agenda Ineen Jongerenpagina, terugblik en agenda
De pagina voor alle kinderen en jongeren uit de Protestante Gemeenten Gendt/Doornenburg, Bemmel, Angeren, Lent, Oosterhout en Ressen

Leuk dat je de jongerenpagina van de Ineen leest!
De pagina verschijnt ook als hardcopy in het kerkblad Ineen.

Steeds weer een terugblik naar wat we gedaan hebben.
En een agenda wat we voor leuke dingen gaan doen in de komende tijd.

Wil je meer weten over de activiteiten of een keer meedoen?
Laat het me weten! Nieuwe ideeën zijn ook altijd welkom.
 
Hartelijke groet, Marije Klijnsma
jongerenwerk.ineen@gmail.com / 06-19047440
facebook: Connected


 
 
Ineen jongerenpagina no.14, september 2016 Ineen jongerenpagina no.14, september 2016
De zomervakantie is bijna afgelopen en de eerste activiteiten voor het nieuwe seizoen worden weer gepland. Leuk dat je de jongerenpagina van de Ineen leest. Daarin kun je alle nieuwe plannen vinden en lezen wat we voor de zomervakantie gedaan hebben. Een aantal jongeren hebben afscheid genomen omdat ze zijn verhuist. Veel geluk Luuk en Branco! We hebben nog een leuke laatste activiteit met elkaar gedaan voor de vakantie.

En in de zomer is natuurlijk ook van alles gebeurt. Velen van jullie zijn op vakantie geweest of hebben andere leuke dingen gedaan en een van jullie heeft zelfs de vierdaagse gelopen. Gefeliciteerd Robbin!
We beginnen in september met een leuke startactiviteit. Als je tussen de 11 en 18 jaar bent en je bent benieuwd naar de jongerengroep is dat een goede gelegenheid om een keertje mee te doen. Iedereen is welkom. Als je meer wilt weten over Connected of ideeën hebt, neem dan even contact met mij op.

Hartelijke groet, Marije Klijnsma
jongerenwerk.ineen@gmail.com / 06-19047440
facebook: ConnectedTerugblik
 

Slotactiviteit
Begin juli hebben we een heel gezellige dag met Connected gehad. Het was de laatste activiteit voor de zomervakantie. Helaas was het niet echt zomers weer dus besloten we te gaan bowlen i.p.v. vlottenbouwen. We zijn naar bowlingcentrum in Zetten geweest, het was heel leuk.