Jeugd en Jongeren

Jongerenactiviteit: escaperoom-avond op 16 maart jl.

Op zaterdagavond 16 maart jl. was er een Escaperoom-activiteit voor jongeren georganiseerd in de katholieke kerk van Gendt. Zo’n 16 jongeren waren hier naartoe gekomen. De bedoeling was om samen de sleutel te vinden waarmee de jongeren uit de kerk konden “ontsnappen”. Aan de hand van allerlei raadsels moesten ze hierbij zien te komen. Zo moesten ze een geheimschrift in spiegelschrift ontraadselen. Via een schilderij dat in stukken verdeeld lag in de kerk moest een sleutelcode gevonden vonden voor een kluis. En door de lichten in de kerkruimte te ontcijferen konden ze de uiteindelijke sleutel vinden.
Het was een gezellige en mooie avond met elkaar! Met veel plezier kijken we hierop terug!

Groeten van de oecumenische jeugdwerkgroep van Gendt, Doornenburg en Angeren,

Tessa, Branco, Annemarie, Els en Margreet

Vanuit de NBG-werkgroep - Voorproefje uit de nieuwe BGT-Jongerenbijbel

Tieners vinden het vaak lastig om de bijbel te lezen. Het is een dik, oud boek waarvan de relevantie in hun eigen leven niet altijd even duidelijk is. De Bijbel in Gewone Taal(BGT)-Jongerenbijbel biedt uitkomst. Deze bijbel is voor en door jongeren ontwikkeld.

Wat het meest opvalt, zijn de vele creatieve opdrachten die naast de tekst staan. Door na te denken, te tekenen, iets te doen of even stil te staan, worden jongeren uitgedaagd de tekst toe te passen in het dagelijks leven. Deze bijbel is geschikt voor tieners tot ongeveer 16 jaar.

Maak alvast kennis met deze nieuwe BGT-Jongerenbijbel met het dagboek voor dertig dagen. Hierin zijn allerlei verschillende voorbeelden van de extra’s uit de Jongerenbijbel te vinden. Het dagboek verschijnt in april en is verkrijgbaar in de webshop van het NBG shop.bijbelgenootschap.nl of de christelijke boekhandel.

Voor meer informatie over het jeugd- en jongerenwerk: klik HIER